oktober 1, 2020

Lån penge og få de uforudsete udgifter af vejen

Der er ikke noget, der er mere irriterende end uforudsete udgifter – lån penge og få dem ud af verden. Man går i god tro og tror, at der er masser af penge på kontoen, så man kan tillade sig at købe lidt ekstra god mad og shoppe lidt tøj. Pludselig kommer der en uforudset udgift og vender det hele på hovedet. De kommer helst når man er sidst på måneden og ikke har penge nok på kontoen.

Mange er så fornuftige, at de lægger et beløb til side om måneden, som er afsat til uforudsete udgifter. Det kan bare desværre ikke helgardere en mod, at man vil stå med en uforudset udgift, der er højere end de beløb, der er afsat til området. En ulykke kommer sjældent alene, som man siger.

Uforudsete udgifter rammer alle

At man har brug for et ekstra rådighedsbeløb har ikke nødvendigvis noget at gøre med, hvor høj en indtægt man har. Det er klart at en hvilken som helst uforudset udgift vil slå hårdere får en studerende på SU, end den samme udgift vil gøre på en fastlønnet med gennemsnitsløn. Man behøver heller ikke at have ødslet med sine penge. Står man med flere ting, der kræver penge her og nu, så er det lige meget, hvor meget man tjener, hvis der kommer for mange ting på én gang.

Ikke alle måder at låne penge på er lige attraktive

Her er det rart, at man kan række hånden ud og tage et lån, så man kan komme igennem den hårde måned og stadig få mad på bordet hver dag. Der findes selvfølgelig flere måder, hvorpå man kan låne penge, hvis man står og har akut brug for dem. Nogle har mulighed for at søge hjælp hos venner og familie. Det er dog de færreste, der har lyst til dette. Selvom man ikke altid er herre over sine økonomiske omkostninger, så kan det nemt komme til at føles som om, at man hænger sit beskidte vasketøj til fuld skue.

Søger man mod banken, så skal man være forberedt på en langsommelig kamp. For det første, så er det en kamp i sig selv at komme i kontakt med sin bankrådgiver nu til dags. Er det klaret i løbet af en uge, så er det godt gået. Dernæst skal der så bookes et møde, ofte nogle dage efter, og her skal man sidde og forklare og forsvare, at man har brug for at låne penge, og banken vil vide, hvad de skal bruges til. Det kan være en ubehagelig oplevelse i sig selv, men det værste ved det er, at det tager enormt lang tid.

Nogle gange er man ude i uforudsete udgifter, der bare ikke kan vente. Er du afhængig af din bil for at kunne passe dit arbejde, så duer det simpelthen bare ikke, at der skal gå flere uger, før du måske kan få bilen repareret, så den kan køre igen. I al den tid kan du risikere at miste indtægt eller måske endda dit job.

Tag et billigt lån på nettet, hvis du mangler penge nu og her

En tredje og den mest effektive måde at optage et lån på, det er ved at tage et lån online. Det er en sikker måde at ansøge på, hvor du ikke behøver at være i kontakt med nogen. Ingen er interesseret i, hvad pengene skal bruges til – de er blot interesseret i, at du kan betale tilbage. Denne oplysning får de via NEM-ID, hvor de kan se dit skattekort.

Svaret på ansøgningen får du i løbet af ganske få minutter, hvor det generelt tager i hvert fald flere dage i banken. Du slipper også for at udpensle din privatøkonomi for nogen. Sammenlign nogle forskellige låneudbydere og vælg den med de laveste omkostninger. Det er nemt at finde et billigt lån på nettet i øjeblikket.