april 2, 2020

Pilgrim – En dansk succeshistorie

Fashion-CigarettesSmykkefirmaet Pilgrim, der i dag er kendt af de fleste, startede bogstaveligt talt hjemme ved køkkenbordet hos et innovativt og kreativt par, der turde følge deres hjerter. I begyndelsen fremstillede de alle smykkerne selv, som de solgte på festivaller og gader rundt omkring i landet. Udgangspunktet var musik og lysten til at møde mennesker og komme på eventyr. Designet afspejlede parrets egen nygerrige, spontane og varme natur.

I dag er Pilgrim blevet et solidt brand, der forhandles internationalt i butikker og stormagasiner i hele verden. En inspirerende succeshistorie, der i bund og grund handler om at turde gøre det man holder allermest af og derfor med sikkerhed også er bedst til.

Hvert år sendes flere årlige kollektioner på gaden og der er sket meget siden de første smykker blev solgt. Dog er den passion og pionerånd, der grundlagde firmaet, stadig levende. Kernesunde værdier som bl.a. social ansvarlighed og bæredygtighed er ikke bare tomme ord for firmaet, men noget der i den grad efterleves hver dag.

Pilgrim øreringe var startskuddet til det hele. Med få midler og et godt blik for skønhed blev Pilgrim startet op med en mindre produktion af øreringe. Planen var i bund og grund bare at have det sjovt, komme på farten og måske endda tjene en lille skilling, ikke at opbygge hverken et anerkendt brand eller en stor international virksomhed med mange ansatte, som det faktisk blev tilfældet.

Rejsen hen til der, hvor Pilgrim er i dag har været lang og ikke uden udfordringer og bump på vejen, men ved konstant at have hjertet som kompas og holde kærligheden til skønne smykker af høj kvalitet, er det lykkedes at opnå den velfortjente anerkendelse og salgssucces. Pilgrims smykker var indbegrebet af skandinavisk cool, længe før udtrykket blev opfundet.

Pilgrim øreringe fremstilles stadig i stor stil og med tiden er der kommet masser af andre typer smykker, solbriller og ure til. Produktionen er for længst flyttet væk fra køkkenbordet og firmaet beskæftiger et stort antal mennesker, der alle brænder for Pilgrims værdier og ønsker om at bevare den autentiske og nærværende stil.

House Doctor – skandinavisk cool interiør

Et andet familie firma med et bankende hjerte for godt design og mennesker, er House Doctor, der

blev startet af tre søskende med kreative gener. Her er legen også blevet til alvor og blevet er firma, der har vokset sig større og ud af de private stuer. Her handler det dog ikke om smykker, men om boligindretning og virksomheden har da heller ikke eksisteret så mange år som Pilgrim endnu. Brandet er, om nogen, eksponent for skandinavisk cool og derfor efterspurgt i adskillige lande, der gerne vil have fingrene i den specielle og lækre stil, som vi er så kendte for på de nordlige breddegrader.

House Doctor designer og producerer nærmest alt til hjemmet, både stort og småt. Kollektionerne, der kommer flere gange om året har alle typer ting, møbler og tilbehør til alle rum i et moderne hjem, lige fra papirclips, til lamper og tæpper. Grundtanken er at alt skal kunne kombineres.

Nøgleordene er skønhed, enkelhed, hygge og funktionalitet. Hjemmet skal afspejle beboernes livsstil og ikke bare være et koldt udstillingslokale for pæne ting. Personlig indretning og velvære, eller det House Doctor kalder et sundt hjem, er det produkterne skal give kunderne hver dag.